VEĆI PROJEKTI KOJE SMO REALIZOVALI ILI SMO UČESTVOVALI U NJIHOVOJ REALIZACIJI

WinŠped.log 2015

Veb-sajt aplikacije

Program "WinŠped.log 2015" namenjen je firmama koje se bave posredovanjem u carinskom postupku (špedicija), međunarodnom logistikom i spoljnom trgovinom uopšte. Program obuhvata automatizaciju većine poslova koje ove firme svakodnevno obavljaju. Preko 20 godina iskustva u razvoju poslovnih aplikacija, kao i aplikacija namenjenih špediterskim firmama, garantuju kvalitet i pouzdanost. Program "WinŠped.log 2015" je nastao kao naslednik prethodne verzije programa "WinŠped 2" i to prvenstveno uz pomoć sugestija naših korisnika.

Program je podeljen u više celina (modula):

 • WinŠped 3 - modul za obradu i elektronsko podnošenje (EPD) carinskih isprava
 • NCTS - obrada tranzitnih isprava shodno Konvenciji o zajedničkom tranzitu
 • Magacini - modul namenjen prvenstveno automatizaciji vođenja evidencije o robi u carinskim skladištima, shodno uputstvu i načinu koji je propisala carina
 • Fakturisanje - automatska obrada i evidencija faktura na osnovu podataka iz drugih modula
 • PUR/PIR - automatizovano vođenje evidencije o privremeo uvezenoj robi - aktivno oplemenjivanje i nepromenjeno stanje
 • Opšti - opšti modul koji sadrži bazu podataka o komitentina, korisnicima programa, šifarnike, podešavanja programa i sl.

Program je verifikovan za elektronsko podnošenje dokumenata carini (EPD)
D-broj zapisnika o verifikaciji programa kod Uprave carina: 148-29-092-02-259/2/2015 od 27.11.2015.
Postupak razmene podataka sa serverom carine je u najvećoj mogućoj meri pojednostavljen i sveden je na par klikova mišem! 

EvPRO - aplikacija za vođenje i evidenciju proizvodnje

Demo verzija je u pripremi

Aplikacija je namenjena proizvodnim preduzećima i omogućava kompletnu evidenciju robe i praćenje procesa proizvodnje. Fino prilagođavanje aplikacije porebama korisnika omogućava vam da dobijete idealno programsko rešenje, koje će zadovoljiti sve vaše potrebe!

Realizovana je kompletna sledljivost evidencije robe, od ulaska repromaterijala, praćenja stanja lagera po magacinima, preko pregleda utroška po proizvodnim normativima, do izdavanja otpremnica i faktura za finalne proizvode.

Po zahtevu korisnika, možemo realizovati povezivanje naše aplikacije sa nekom drugom aplikacijom, npr. knjigovodstvenim softverom, programom za fakturisanje i sl.

Takođe, moguća je i realizacija dodatnih opcija programa, kao što su automatski proračun uslova za sticanje preferencijalnog porekla robe kod izvoza, kalkulacija cene finalnih proizvoda i sl.

Ukoliko niste zadovoljni univerzlanim rešenjima, kontaktirajte nas, da vidimo šta možemo da učinimo za Vas!

WinŠped.PUR (aktivno oplemenjivanje, privremeni uvoz...)

Preuzmi demo verziju

Aplikacija omogućava korisnicima jednostavno vođenje evidencije o robi u postupku aktivnog oplemenjivanja i privremenog uvoza.

Ova aplikacija je izdvojeni, samostalni program, nastao od modula "PUR/PIR" programa "WinŠped.log 2015". Modul je u uspešnoj upotrebi više od 5 godina i koriste ga špediterske firme, koje ove vrste evidencija uslužno vode svojim komitentima. Zbog velikog interesovanja firmi koje konkretno sprovode ove postupke, odlučili smo da modul "PUR/PIR" izdvojimo kao posebnu aplikaciju i u potpunosti je prilagodimo porebama ovih preduzeća.

Program je prvenstveno namenjen preduzećima koje se bave tzv. „lohn“ poslovima, a koje za svoje potrebe, same žele da vode evidencije o privremeno uvezenoj robi.

Program omogućava kompletno vođenje evidencije o robi, počevši od izrade zahteva, preko obrade isporuka, razduženja, po potrebi i automatskog formiranja JCI, sve do formiranja obrasca za završetak postupka („okončanja“)!
Na osnovu unetih repromaterijala, dobijenih proizvoda i njihovih proizvodnih normativa, moguće je kreiranje najrazličitijih izveštaja o robi, sa detaljnim uvidom u stanje i utrošak repromaterijala, kao i izveštaja o realizaciji izvoza dobijenih proizvoda.
Aplikacijom je moguće kreirati i izveštaje koje zahteva carina, radi svođenja, kvartalnog objedinjavanja rokova i završetka (okončanja) postupaka.
Realizovana je mogućnost uvoza podataka (faktura, specifikacija RM i DP, normativa itd.) iz Excel tabele ili CSV fajla. Moguć je i izvoz podataka u ove formate. Po zahtevu i potrebi korisnika, moguća je realizacija uvoza i izvoza podataka i sa drugim formatima.

Novim korisnicima je omogućen besplatan probni rad u trajanju od 30 dana!
Program zahteva on-line aktivaciju!

NAPOMENE:
- Za sada je u aplikaciji realizovana mogućnost vođena evidencije robe u postupku aktivnog oplemenjivanja (E01 i E02)
- U planu je realizacija i ostalih postupaka i to redom: postupak privremenog uvoza (E07 i E09) - u završnoj fazi realizacije, pa zatim i postupci privremenog izvoza (E10 i E11), kao i pasivnog oplemenjivanja (E05 i E06).  

WinŠped carinska tarifa online

Veb-sajt aplikacije

Sa idejom da firmama koje obavljaju spoljnotrgovinsku delatnost olakšamo snalaženje u moru podataka, koje regulišu razni propisi vezani za uvoz i izvoz robe u Republici Srbiji, realizovali smo on-line portal za pretragu Carinske tarife.
Aplikacija "WinŠped carinska tarifa" objedinjuje sva dokumenta vezana za određivanje kompletnih uvoznih dažbina za robu, kao i uslova uvoza i izvoza uopšte, a pretraga je maksimalno pojednostavljena, kako bi se što brže i lakše dobila jasna i pregledna informacija.

Aplikaciji možete pristupiti preko sledećeg linka: http://carinska.tarifa.winsped.com

U aplikaciji su Zakon o carinskoj tarifi i Uredba o usklađivanju nomenklature carinske tarife upareni sa sledećim propisima:

 • Odluka o određivanju robe za čiji je uvoz, izvoz, odnosno tranzit propisano pribavljanje određenih isprava
 • Zakon o porezu na dodatu vrednost
 • Zakon o akcizama
 • Odluka o sezonskim carinskim stopama na uvoz određenih polјoprivrednih proizvoda
 • Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i utvrđivanju iznosa posebne dažbine
 • Odluka o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina
 • Spisak roba sa tarifnim stavovima koje pri uvozu podležu veterinarsko-sanitarnoj kontroli
 • Spisak roba sa tarifnim stavovima koje pri uvozu podležu fito-sanitarnoj kontroli shodno Zakonu o bezbednosti hrane
 • Spisak roba sa tarifnim stavovima koje pri uvozu podležu fito-sanitarnoj kontroli shodno zakonu o zdravlju bilja ili zakonu o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta ili zakonu o sredstvima za zaštitu bilja
 • Spisak roba sa tarifnim stavovima koje pri uvozu podležu zdravstveno sanitarnoj kontroli
 • Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju
 • Sporazum CEFTA
 • Sporazum EFTA
 • Sporazum o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom, Belorusijom i Kazahstanom
 • Web-fakture

  Veb-sajt aplikacije

  Aplikacija omogućava korisnicima on-line izradu, štampu i evidenciju faktura i namenjena je prvenstveno manjim firmama, koje ne vode sopstveno knjigovodstvo, već samo ispostavljaju fakture komitentima. 
  Pokušali smo da što više pojednostavimo aplikaciju i da je fokusiramo prvenstveno na obradu i štampu fakture. Takođe, pošto većina korisnika ima iskustva u radu sa klasičnim (tzv. desktop) aplikacijama, pokušali smo da aplikaciji u što većoj meri zadržimo izgled i funkcionalnost desktop aplikacije, uz realizaciju svih prednosti web aplikacija. On-line rad i web aplikacije, omogućavaju veliku fleksibilnost, jer korisnik neće biti uslovljen korišćenjem određenog operativnog sistema, pa je izrada i evidencija faktura doslovno moguća i na mobilnim platformama ili tablet uređajima! 
  Za pokretanje aplikacije dovoljan je bilo koji internet pretraživač (browser) novije generacije i pristup internetu. Korisnici se u aplikaciju prijavljuju pomoću korisničkog imena i lozinke, pa su podaci na taj način dostupni samo njima i potpuno su zaštićeni od pristupa neovlašćenim licima.

  Carinska skladišta online

  Veb-sajt aplikacije

  Aplikacija omogućava korisnicima on-line vođenje evidencije carinskih skladišta.
  Vođenje evidencije je usklađeno sa propisanim načinom vođenja evidencije robe u carinskim skladištima, koja je utvrđena sa
  "Uputstvom o jedinstvenom načinu vođenja evidencije za robu smeštenu u carinskom skladištu" (Službeni glasnik RS br. 68/2004) i objašnjenjem Uprave carina Republike Srbije

  On-line rad omogućava veliku fleksibilnost, jer nije potrebna nikakva instalacija programa, niti je korisnik uslovljen korišćenjem određenog operativnog sistema, pa je rad doslovno moguć i na mobilnim platformama ili tablet uređajima! Za pokretanje aplikacije dovoljan je bilo koji internet pretraživač (browser) novije generacije i pristup internetu. Korisnici se u aplikaciju prijavljuju pomoću korisničkog imena i lozinke, pa su podaci na taj način dostupni samo njima i potpuno su zaštićeni od pristupa neovlašćenim licima.

  WinŠped 2

  Program za obradu i elektronsko podnošenje isprava u carinskom postupku. Program "WinŠped 2" je namenjen prvenstveno firmama koje se bave posredovanjem u carinskom postupku (špedicija).

  Aplikacija je bila u upotrebi od 2004. do 2016. godine. Dalji razvoj i održavanje ove aplikacije su obustavljeni, jer je aplikacija zamenjena novijom i modernijom aplikacijom "WinŠped.log 2015". 
  Program nije više u ponudi novim korisnicima!

  Drugi manji projekti

  Sem navedenih većih projekata, uspešno smo realizovali i brojne druge aplikacije, veb-sajtove, veb-servise i svojim klijentima pružali najraznovrsnije usluge iz oblasti informacionih tehnologija.

  Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših IT usluga, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme na ovom veb-sajtu!